Liceul de Artă „Bălaşa Doamna”

Arte

    Pentru elevii talentaţi, care doresc să-şi dezvolte aptitudinile artistice şi să-şi îmbogăţească, totodată, cunoştinţele generale, Liceul de Arte "Balaşa Doamna" este cea mai potrivita alegere ce vine în sprijinul lor.
    Îmbinarea eficientă a disciplinelor teoretice cu activitaţile artistico-plastice evidentiază convingerea fermă privind meritul formării unor generaţii armonioase.
    Avantajul creării unei culturi vaste, al dezvoltarii creativităţii şi perfecţionării modalităţilor de exprimare plastică îl au toţi aceia care se dedică, plini de motivaţie, descoperirii artei.
    În ambianţa plină de caldură, regasită în atelierele de arte plastice, elevii sunt stimulati de provocări inovatoare, de spiritul competiţiei, de încurajarea profesorilor, de dorinţa de a se remarca prin performanţe.
    Admiterea la secţia de arte plastice se face pe baza unui examen ce consta în doua probe de aptitudini:

• proba de percepţie vizuală şi cea de creativitate

Arte-Sala.JPGArte.JPGArte-Pictura.JPG

    La proba de percepţie vizuală se propune un studiu după naură, tehnica fiind la alegerea candidatului (creion sau cărbune), iar proba de creativitate presupune o compoziţie pe o temă dată, executată în culoare sau volum (la alegerea candidatului).
    Profilul "artei plastice" presupune, în clasa a IX-a şi a X-a, familiarizarea cu studiul formelor, culorii şi volumului, cu ajutorul instrumentelor de lucru. În acelaşi timp, elevii se vor orienta asupra unei specializări, în funcţie de afinităţile şi interesele proprii şi totodată în funcţie de cunostinţele dobândite.
    La sfârşitul clasei a X-a se face repartizarea elevilor pe specializări, importante fiind aptitudinile lor dar şi portofoliile realizate în ciclul inferior al liceului. Mapele vor conţine lucrări care să dovedească interesul elevilor pentru specializarea la care doresc să se înscrie în clasa a XI-a.
    Liceul de Arte "Balaşa Doamna" oferă elevilor posibilitatea de a se specializa în pictură de şevalet, pictură monumentală.
    Spaţiile destinate desfăşurării disciplinelor de specialitate beneficiază de dotările corespunzătoare, atât a celor necesare practicii de atelier cât şi susţinerii orelor teoretice de istoria artei şi educaţie vizuală.
    În acest fel elevii au posibilitatea participării la un act educativ de calitate, putând experimenta şi verifica aplicabilitatea cunoştinţelor dobândite.
    Elevii cu performanţe deosebite la concursuri şi olimpiade sunt recompensaţi prin participarea la tabere de creaţie şi excursii tematice, fiind însoţiţi de profesori de specialitate.
    Participarea la concursuri naţionale şi internationale constituie atat un obiectiv al elevilor cât şi un criteriu de evaluare a performanţelor.
    Premiul I la olimpiada pe ţară asigură admiterea la facultate fără examen. Beneficiile sunt pe masura eforturilor depuse, iar elevii sunt tot timpul apreciaţi şi respectati ca adevaraţi artişti. Prezenţa lor pe simeze ori în activităţile cultural-artistice demonstrează o puternică implicare a liceului în viaţa culturală a comunităţii locale şi nu numai.
    La sfârşitul celor patru ani de studiu, fiecare elev primeşte un certificat de competenţe profesionale, în urma susţinerii unei lucrări teoretice şi practice pe o temă aleasă de elev, împreună cu profesorul îndrumător. Atestatul reprezintă un alt atu de care elevii pot profita în viitor, permiţându-le angajarea imediat după terminarea liceului.
    Stimularea imaginaţiei şi a creativităţii şi dezvoltarea sensibilităţii şi a bunului gust reprezintă obiectivele secţiei ARTE PLASTICE.

Newsletter

Dacă doriti să aflati ultimele noutăţi, evenimente și concursuri înscrieţi-vă la newsletter.

Contact

Liceul de Arte “Balaşa Doamna”, Târgovişte, jud. Dâmboviţa str. Pârvan Popescu nr. 60

  • Telefon: 0245.211.166

Ești aici: Acasa Profiluri ARTE