Liceul de Artă „Bălaşa Doamna”

Arhitectură

    Secţia vine în întâmpinarea celor pasionati nu numai de artă, ci şi de matematică şi fizică. La aceasta specializare, arta se imbina cu ştiinţele exacte, iar ceea ce rezultă sunt creaţiile originale, pline de imaginaţie ale unor elevi deosebit de inovatori.
    Admiterea la secţia de arhitectură se face pe baza unui examen ce constă în doua probe de aptitudini: proba de percepţie vizuală şi cea de creativitate.
    La proba de percepţie vizuală se propune un studiu dupa natură, iar proba de creativitate presupune o compoziţie şi o temă dată, executată în culoare sau volum (la alegerea candidatului).
    Proba de creativitate este adaptată specialitaţii.
    Sub îndrumarea atentă a profesorilor, elevii inscrişi la secţia arhitectură învaţă sa deprindă aranjarea spaţiului cu precizie dar şi cu creativitate.
    Orele de specialitate se desfasoară în ateliere moderne şi sunt completate de cele de istoria arhitecturii, ce aduc în plus informaţie indispensabila pentru viitoarele creaţii.
    Elevii participă la concursuri de profil, iar efortul, seriozitatea şi talentul le sunt răsplatite cu premii şi distincţii importante.
    La sfârşitul celor patru ani de studiu, fiecare elev primeşte un certificat de competenţe profesionale, în urma susţinerii unei lucrări teoretice şi practice pe o tema aleasă de elev, împreună cu profesorul îndrumător. Atestatul reprezintă un alt atu de care elevii pot profita în viitor, permitându-le angajarea imediat după terminarea liceului.

Arhitectura-1.jpgArhitectura-2.jpgArhitectura-3.jpg

Newsletter

Dacă doriti să aflati ultimele noutăţi, evenimente și concursuri înscrieţi-vă la newsletter.

Contact

Liceul de Arte “Balaşa Doamna”, Târgovişte, jud. Dâmboviţa str. Pârvan Popescu nr. 60

  • Telefon: 0245.211.166

Ești aici: Acasa Profiluri ARHITECTURĂ