Liceul de Artă „Bălaşa Doamna”

Istoric

Balasa Doamna

ISTORIC

În anul 1957 se înfiinţează şcoli de muzică în multe oraşe ale ţării. Astfel, şi la Târgovişte,va apărea pe harta şcolară, Scoala de Muzica cu clasele I-VII în regim suplimentar de artă. Sediul şcolii va fi în vila donată învăţământului încă din 1923 de un funcţionar superior în Ministerul de Finanţe, Constantin Carabella.

Între anii 1984-1989, instituţia a fost afiliata Şcolii nr. 6 (actuala “Tudor Vladimirescu”). Anul 1990 este momentul de pornire al unui lung şir de transformări : scoala devine din nou o unitate de-sine-statatoare, iar din 1995 va avea program integrat. În 1997 devine Liceu de Muzică şi Arte Plastice. Şcoala se măreşte prin darea în folosinţă ,în 1998, a corpului nou al liceului. În anul 2002 este inaugurat Amfiteatrul liceului : o modernă sala de concert cu o capacitate de 201 locuri.

Tot în acest an se înfiinţează secţia de arhitectură. Venind în întâmpinarea dorinţelor elevilor noştrii, dar şi din nevoia de adaptare la cerinţele actuale ale societăţii, în anul 2008 se înfiinţează şi o clasă de design vestimentar.

Legat de numele liceului nostru este şi Concursul Naţional de Interpretare “W.A. Mozart”, care a debutat în 1997. Această manifestare anuală şi-a câştigat o solidă şi meritata reputaţie în rândul concursurilor de specialitate.

Activitatea liceului nostru este dinamica, în permanentă schimbare şi adaptare,concurenţiala. Puterea de reînnoire vin din dăruirea slujitorilor acestei şcoli şi din forţa frumosului moral şi artistic pe care aceştia îl cultivă.

Ca recunoaştere a realizărilor sale, liceul este numit de către M.E.C.T în anii 2007, 2010, 2013 şi 2016, “Scoala Europeană”.

Balasa-Doamna.jpgInterior-Balasa-Doamna-Hol.jpgScoala-Europeana.JPG

Albums


 

Directorii-Scolii.jpgScoala-Europeana-2007.jpgScoala-Europeana-2010.jpg

Newsletter

Dacă doriti să aflati ultimele noutăţi, evenimente și concursuri înscrieţi-vă la newsletter.

Contact

Liceul de Arte “Balaşa Doamna”, Târgovişte, jud. Dâmboviţa str. Pârvan Popescu nr. 60

  • Telefon: 0245.211.166

Ești aici: Acasa Despre noi ISTORIC